kindercoach

Creatieve kindercoaching houdt in dat we samen aan de slag gaan.

Door middel van tekenen, schilderen, kleien, mindfulness oefeningen, verhalen maken en vertellen gaan we samen aan de slag om de hulpvraag van jouw kind aan te pakken.

Wandelen of even hardlopen samen kan ook heerlijk zijn, om even het hoofd leeg te maken en daarna of tijdens in gesprek te gaan.

Aan de slag

De coaching vindt plaats in mijn praktijk aan huis, een lichte ruimte met uitzicht op het groen van de tuin. Daarnaast is het mogelijk om de gesprekken op school plaats te laten vinden.

Ook bestaat de mogelijkheid om samen in het bos te wandelen met bijvoorbeeld onze coach-hond, Syrah. Syrah kan daarnaast worden ingezet in de coach sessies, als dit wenselijk is.

Samen gaan we ontdekken welke kwaliteiten en krachten het kind in zich heeft en hoe deze gebruikt kunnen worden in situaties of om bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden te leren.

Met name voor gevoelige kinderen kan het heel helpend zijn om met handen/lichaam aan de slag te gaan, juist om even uit het “hoofd” te gaan. Hierdoor kan een kind ontprikkelen en wordt het meer bewust van wat het lichaam voelt en voor signalen afgeeft.

Wanneer kindercoaching?

Met welke vragen kan creatieve kindercoaching hulp bieden?

Een aantal voorbeelden;

Mijn kind:
Voor welke leeftijd?
Voor kinderen vanaf 5 t/m 16 jaar bied ik begeleiding. Voor jongere of oudere kinderen stem ik graag even af wat mogelijk is.
Wanneer niet & overige mogelijkheden

Welke vragen zijn niet passend bij mijn begeleiding?

  • Problematiek voortkomend uit vechtscheiding
  • Agressie problematiek
  • (Gediagnosticeerde)problematiek passend bij autisme.
  • Voor een goed coachings resultaat is er een stabiele thuissituatie nodig

Het kan zijn dat creatieve kindercoaching niet passend is, door middel van een kennismakingsgesprek/intake gesprek komt dit meestal naar voren. Doordat ik lange tijd in de jeugdhulpverlening heb gewerkt kan ik wel verwijzen waar de juiste hulp te verkrijgen is.