Kindercoach

Annemarie de Haan

Mijn naam is Annemarie de Haan. Samen met mijn partner Tim en onze twee heerlijke dochters Elin (2016) en Lauren (2018) en onze hond Syrah, woon ik in Waalre.

Over mij

Nadat ik mijn Social Work diploma heb behaald, heb ik 14 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Zowel bij mijn werk in de crisisopvang als in mijn werk als jeugd en gezinswerker heb ik te maken gekregen met een breed scala aan hulpvragen. Hiervoor heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd, om mijn kennis up to date te houden en  ontwikkelingen te kunnen blijven volgen. Omdat ik merkte dat bij de grote instellingen toch soms de administratieve handelingen en protocollen de overhand namen, heb ik de stap gezet om voor mezelf te starten. Zo kan ik doen wat ik echt leuk vind: 

‘Het kind samen met zijn kwaliteiten en talenten centraal zetten en weer laten stralen’

Mijn aanpak

Juist door samen creatief aan de slag te gaan, kan er op een laagdrempelige manier een begeleidingsproces ontstaan. Hierin vind ik het belangrijk dat een kind zich ten alle tijden zich op zijn of haar gemak voelt, dus hier zal vanaf de eerste de kennismaking ook veel aandacht naar uitgaan. Als een kind zich vrij en veilig voelt, kan het groeien.  Samen naar buiten gaan, even uit de situatie stappen en bijvoorbeeld een mindfulness oefening doen in het bos kan daar ook een onderdeel van zijn. Door te wandelen gaan je gedachten stromen en komen er inzichten die je zittend niet had gekregen. Met name bij kinderen die wat gevoeliger (hoogsensitief) zijn, sneller piekeren of zich zorgen maken, ga ik graag samen naar buiten. Kijken naar wat er wel goed gaat, kwaliteiten en talenten benadrukken, zijn een aantal kernwaarden in de begeleiding. Ik heb veel kinderen begeleid die hoogsensitief zijn, maar de kindercoaching is uiteraard ook geschikt voor andere hulpvragen.  Samen met jou als ouder, kijken we naar de manier van begeleiding die voor jouw kind passend is.